Naturbaseret udvikling

Biomimicry

Biomimicry

Biomimicry handler om at lære af naturen ikke om naturen.

Det er tid til at lære af naturen og dens fantastiske innovationsevne. Den rummer 3,8 milliarder evolutionshistorie og strategier til innovation, transformerende organisatorisk læring og ledelse.

 

naturens logik i: .

Biomimicry er en metode for læring og udvikling, som hjælper os med at skabe rette betingelser for at liv kan udfolde sig naturligt i organisationen – hvis vi lytter.

Helt enkelt anvender vi naturen som mentor, model og måleskala.

naturen som mentor

Naturen er mester i levedygtighed.

Naturen har geniale løsninger på nutidens udfordringer. Ved at studere og mimic (efterligne ) naturen kan vi udvikle innovative løsninger på vores udfordringer.

naturen som model

Vi kan lære af naturens former, processer og økossystmersystemer. Fra enkelte celler til økosystemer fungerer naturen i harmoni og balance. Alt det kan vi integrere i fremtidens organisationsmodeller.

naturen som måleskala

Naturens logik er livets logik, hvor liv skaber liv, hvor livet er i kontinuerlig forandring, forbundet, diverst og cyklisk. Disse principper kan kan være det nærende fundament for vores udvikling.

ask nature

Lad dig inspirere af et hav af naturens strategier og løsninger.

 

Naturen i din ledelse

Naturen er regenererende. Den er forankret i livets principper og logik – ikke præstationens. Den logik kan du arbejde med i din ledelse.

Meget ledelse i dag er baseret på præstationensprincipper, hvor individet forfremmes, hvor konkurrence dyrkes og hvor hierarkierne og silotænkning hersker.

Naturens arbejder i helheder, forbindelser, relationer og rytmer.

Naturen i din organisation

At arbejde naturbaseret med organisationsudvikling, er at se organisationen som et levende system og ikke en lineær og hierarkisk størrelse. 

Naturen er kendt for sin evne til at tilpasse sig og overleve i skiftende miljøer. Ved at se på organisationen som et levende system, fremmer vi tilpasningsevnen og modstandsdygtigheden over for uforudsigelige udfordringer.

Naturen og arbejdsdesign

Naturbaseret arbejdsdesign integrerer naturlige flow og rytmer, der spejler naturens cyklusser. Ved at lære af naturens processer kan vi designe arbejdsprocesser, hvor der er en balanceret flow mellem idegenerering og nytænkning, handling, refleksion og ro.

 

Kontakt os,
hvis du vil arbejde naturbaseret