Kan du "læse" fremtiden?

Tænker du “nej”, så vid, at det kan du lære. At kunne “læse” fremtiden er den færdighed, der gør dig i stand til at forstå, hvordan du kan træffe bæredygtige beslutninger nu.

Den gode nyhed er, at alle kan træne fremtids-læse-færdigheder.

Vi træner dig i, hvordan du “læser” fremtiden og omsætter den viden til konkrete trends, og vi bruger trends og fremtidsscenarier i vores arbejde, når vi hjælper dig med udvikling af din organisation eller kompetencer.

Sådan "læser" du fremtiden
og spotter trends

At læse fremtiden handler blandt andet om at kunne SE, MÆRKE og TRO. Det er her du aktiverer din “MBS”: Mind, Body and Soul. Du bruger det rationelle til at se, hvad der faktuelt sker, dine følelser til at mærke, hvad der forgår omkring dig og inde i dig, og så komme det springene punkt: Tør du at tro på det, som du ser og mærker? Her sætter vores frygt ofte ind. Vores gamle mønstre tager over. Hjernen forudser nemlig fremtiden hele tiden, men med afsæt i fortidens erfaringer.

Med andre ord skal du hacke din vanetænkning for at blive en god fremtids-læser og trendspotter.

Her for du tre ting, du kan starte med at træne:

01

MBS: Mind, body & Soul

Øv dig på at “tænke med hele kroppen”.

Det er ikke fremmed for os at gode beslutninger ikke kun træffes med hovedet. Vi har alle oplevet at have den helt rigtige mavefornemmelse, eller dybt inde i vores hjerte følt, at noget ikke var helt godt, og måske endda truffet en beslutning som har givet os ro i sjælen.

Brug dine sanser: Se, mærk, lyt, duft, smag på tingene.

02

Gå nysgerrigt på opdagelse i det, der irriterer dig

Fantastiske opdagelser, innovation og nytænkning kommer ikke fra vanetænkning, men vores evne til at gå på opdagelse i det, der irriterer os. Irritation er et signal om, at noget er uvant. Gå på opdagelse i det uvante.

03

opdag dine gamle "playlister"

De begrænsende playlister udfordrer specielt vores soul – troen – følelsen af vished om, hvad der er rigtigt og forkert, vores empati og omsorg for os selv og andre. De kan spille følgende numre inde i os. Vid, at de ikke er sandheden:

  • “Du er ikke god nok”
  • “Du lære det aldrig
  • “Du er for dum”

Nogle af de trends vi arbejder med

Her får du lige er smugkig ind i tre af de mange trends vi arbejder med. Når vi faciliterer workshops og transformationer, får du adgang til hele vores portefølje af trendkort.

Fra at passe ind
>> til at være dig

Vi vil se et opgør med en uniformeret kultur, hvor alle skal passe indi et fælles værdisæt. Alle er kulturen. Den skabes af en mangfoldighed af kompetencer, personligheder, alder, køn, etnicitet, etc.

Fra ydre velstand
>>til indre tilstand

I fremtiden handler det gode liv og “luksus” ikke om, hvad vi ejer og har, men om at hvile i os selv, ro, stilhed, enkelthed, sikkerhed, etc. Vi investerer og styrker det indre, så vi er modstandsdygtige overfor den ydre stress og kan leve det gode liv.

fra organisation
>> til organisme

Hierarkiske organisationer og rigide beslutningsprocesser erstattes af et et selvregulerende organisations-design (øko-system), som naturligt kan forny sig – uden kontrol og styring.

Løsninger til fremtidens organisationer og ledere

Skab fremtidens menneskelige og livsbekræftende organisationer, hvor mennesker trives.

Træk på vores erfaring fra fremtidsforskning, systemisk helhedstænkning, psykologien og biomimicry.

Lad os hjælpe dig med:

Transformationer

Organisationsdesign, kultur, udvikling af ledere og medarbejdere.

Facilitering

Temadage og seminarer til de store tanker eller helt hands on.

Rådgivning

Når du har brug for en fortrolig sparringspartner, der båder støtter og skubber dig.

Foredrag

Foredrag om “Fremtidens organisation” og “Bæredygtighed starter indefra” – eller tilpasset jeres behov.

Kontakt os

Vi kontakter dig inden to arbejdsdage.