Naturbaseret udvikling

Naturen som faglighed

naturen er
mester i leverdygtighed

Vi arbejder med afsæt i biomimicry og kombineret med systemteori, når vi arbejder med naturbaseret design og udvikling

Fra den mindste celle til det storslåede landskab er naturen en konstant påmindelse om, hvordan livet udfolder sig og former verden – både den ydre og den indre.

Naturen har geniale løsninger på nutidens udfordringer. Ved at respektere naturens og livets logik kan vi begynde at lære af naturen og udvikle en livgivende organisation.

Biomimicry handler om at lære af naturen ikke om naturen.

Det er tid til at lære af naturen og dens fantastiske innovationsevne. Den rummer 3,8 milliarder evolutionshistorie og strategier til innovation, transformerende organisatorisk læring og ledelse.

Vi lære af naturens mangfoldighed af former, processer og systemer.

 

Naturen i din ledelse

Naturen er regenererende. Den er forankret i livets principper og logik – ikke præstationens. Den logik kan du arbejde med i din ledelse.

Meget ledelse i dag er baseret på præstationensprincipper, hvor individet forfremmes, hvor konkurrence dyrkes og hvor hierarkierne og silotænkning hersker.

Naturens arbejder i helheder, forbindelser, relationer og rytmer.

Naturen i din organisation

At arbejde naturbaseret med organisationsudvikling, er at se organisationen som et levende system og ikke en lineær og hierarkisk størrelse. 

Naturen er kendt for sin evne til at tilpasse sig og overleve i skiftende miljøer. Ved at se på organisationen som et levende system, fremmer vi tilpasningsevnen og modstandsdygtigheden over for uforudsigelige udfordringer.

Naturen og arbejdsdesign

Naturbaseret arbejdsdesign integrerer naturlige flow og rytmer, der spejler naturens cyklusser. Ved at lære af naturens processer kan vi designe arbejdsprocesser, hvor der er en balanceret flow mellem idegenerering og nytænkning, handling, refleksion og ro.

 

naturen som ledelses-
faglighed

At opholde sig i naturen er vor tids store trends. Det er fantastisk, men vil du arbejde naturbaseret, er det langt mere end det.

Det er at forankre naturens og livets logik dybt ind i din organisations DNA i din ledelsesfaglighed. En af naturens kraftfulde processer er regenerering. Regenerering er at genskabe og hele.

Når vi dykker ned i livets logik og naturens regenererende kraft, åbner vi op for en dybere forståelse af, hvad det betyder at være en organisation. Vi genopdager forbindelsen til det liv, den er gjort af, og dens iboende natur. 

 

Læs mere om vores udviklingsforløb: Ledelse af Regenerative Transformationer

ask nature

Lad dig inspirere af et hav af naturens strategier og løsninger.

 

Lad os tage en snak

Kontakt os endelig.